AUTOCADHOCASI.COM  |   MYDOOM.ORG   |   ZAMANEBEBEK.COM   |   E-DIZI.COM
http://www.rotahaber.com- Dünyanın önde gelen yazılım firması Microsoft, internetin önde gelen portallarından Yahoo'yu almak için tam 44.6 milyar dolar teklif etti. Microsoft'tan gelen dev teklif borsaları adeta uçurdu.

Amerikalı işadamı Bill Gates'in dünyanın önde gelen yazılım firması Microsoft, internetin önde gelen portallarından Yahoo'yu almak için 44.6 milyar dolar önerdi.

Microsoft'ın hisse başına 31 dolarlık teklifi Yahoo'nun dünkü kapanışına göre yüzde 62 pirimi ifade ediyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, bu satın almanın çok verimli bir şirket ortaya çıkaracağını ve yıllık 1 milyar dolar sinerji yaratacağı belirtildi. Microsoft ayrıca, her iki şirketin çalışanlarının entegrasyonu ve Yahoo mühendislerine ve şeflerine ciddi ücret paketleri telifleri geliştirildiğini de vurguladı.

Microsoft, gerekli izinlerin alınmasını ardından satın almanın yılın ikinci yarısında tamamlanmasını bekliyor.

Borsalara işsizlik verileri öncesi Microsoft dopingi

Microsoft'un Yahoo'ya 44,6 milyar dolarlık alım teklifi vermesi borsalara alım getirdi. Teklifin Yahoo'nun dünkü kapanışının % 62 üzerinde olması doping etkisi yarattı. ABD'de vadeli endeks kontratları % 1 yükseldi.

İMKB-100 Endeksi ikinci seansa sert alımlarla başladı ve yükseliş % 4'ü aştı. İMKB ilk seansı % 2,36 yükselişle kapatmıştı. Avrupa borsalarında % 2'in civarında yükseliş var.

15.30'da durgunluğun en önemli göstergesi olarak kabul edilen işsizlik rakamları açıklanacak. Tarım dışı istihdamın Ocak'ta 85 bin artması ve işsizlik oranının % 5 düzeyinde kalması bekleniyor.

Dün ABD'de haftalık işsizlik sigortası başvuruları 69 bin arttı. Haftalık işsizlik başvurularının 17 bin kişi artması bekleniyordu. 3 hafta üst üste iyi gelen veri serisi de böylece bozulmuş oldu.

17.00'de ise ISM Endeksi açıklanacak. Beklenti endeksin aralık ayındaki % 48.4'ten % 47'ye inmesi yönünde.
Tartış   Bu linki ekle...  Gizle



Yorumlar Kim oylamış İlgili linkler

Bu bilgiyi kimler oylamış

mp3