Recent Comments

  • EnayiceL: 0 Knt Var Kayıt için msj Atamıyorum Demekki Knt Gidecek Hani ücretSizdi :S inanmam ßunlar Kaz geLcek...
  • shyl: aynı şekilde adımı soyadımı baba adımı yazıyorum görüntülenmiyor ya…..alamadım kredimi offf...
  • NURDAN: bencede avşa en güzelleri çıtır kız daha 18 yaşında facebookdada konuştum çok iyiii diğer kızlar...
  • Sedattt: AVŞAAAA HAYRANIMMM SANA ÇOK GÜZELSINN ÇOK TEK GEÇIYORUM SANA ULAŞMAK İSTİYORUM SÜPERSINN YA SEN 50...
  • LAzzapo: beyler bide siteme gelin www.crazyscort.tr.gg girin ha :d trabzonlu trabzona selamlar ben tekirdağdayım...

Archives

Miscellaneous

Feeds

Windows’ta banka hesaplarını boşaltan virüs

Ocak 16, 2008 | yazan : bilgiservisim | Kategori: güvenlik, windows

İnternette bankacılık işlemleri sırasında şifre bilgilerini çalan ve Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren bir virüsün Konya’da çoğunluğu öğretmen olmak üzere birçok kişinin hesabını boşalttığı ileri sürüldü.

Windows’ta dev güvenlik açığı

Bilgisayar güvenliği uzmanları, internette bankacılık işlemleri sırasında şifre bilgilerini çalan ve Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren bir virüs hakkında uyarıda bulundu.

Uzmanlar, virüs programının geçen ay çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere 5 bin civarında kişiyi etkilediğini ve çoğunun, Microsoft’un tarayıcısının boşluklarından faydalanan bubi tuzaklı web sitelerinin kurbanı olduklarını belirttiler.

Virüs programının, tespit edilmesi zor biçimde kendisini Windows’un içinde gizlemesi dolayısıyla çok tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, bu zararlı programın, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişime olanak sağlayan ve kendisini gizleyen “rootkit” programcıkları gibi çalıştığını ve kendisini bilgisayarın Master Boot Record (MBR) adı verilen sabit diski üzerine yazdığını kaydediyorlar.

Symantec bilgisayar güvenliği şirketi yetkilileri, Mebroot olarak adlandırılan virüs bir kez kurulduktan sonra çoğunlukla, “keyloggers” adı verilen ve gizli bilgilerin çalınması için klavye vuruşlarını kaydeden programlar gibi diğer zararlı yazılımları da bilgisayara indirdiği uyarısında bulunuyor.

Şimdiye dek 200 binden fazla sisteme bulaşan virüs programlarını hazırlayan ve banka şifre bilgilerini çalmakta uzmanlaşmış bir Rus hacker grubu tarafından yazılan Mebroot virüsünün ilk olarak ekimde ortaya çıkarıldığını belirten uzmanlar, bu virüsle saldırıların geçen ay başında arttığına dikkat çekiyorlar.

Normalde bilgisayar çalışırken kaldırılamayan Mebroot virüsünü tarayarak tespit eden ve kaldırabilen bir yazılımın ise bağımsız bilgisayar güvenliği şirketi GMER tarafından geliştirildiği belirtiliyor. (Hürriyet)



Etiketler: , , , , , , , , , , , ,


Bu kategorideki benzer yazılar
EkleBunu Sosyal paylaşım Butonu
  • AVG Anti-Virus Free 7.5.524
  • Monopoly’de Nakit Yerine Visa kartı!
  • Windows için en iyi 10 antivirüs programı
  • Kablosuz İnternette Güvenlik Tehdidi … Önleminizi Alın !
  • En popüler yazılımlar

  • Yorumlayın