DMRY.NET’e Hoşgeldiniz
Nerdeyim? GirişSevgili Günlük › Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar

Uzun süredir mim eğlencesinden ses seda yoktu bloglar arasında. Ta ki Volkan Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar başlığıyla mim gönderene kadar :)

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar

Kimi zaman bana da bu soruyu yöneltenler oluyor, “Hakan kodlarken ya da tasarlarken ne kullanıyorsun?” şeklinde.

Her zaman dediğim gibi tasarım yapmıyorum, ancak elbette resim dosyalarında düzenleme yapmam gerekiyor :) Hazır da Volkan topu atınca mazeret oldu ve genel bir liste hazırladım :)

Adobe Dreamweaver

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Adobe Dreamweaver

Kod yazma işimi Adobe Dreamweaver üzerinde hallediyorum. Kodları renklendiriyor oluşu cidden kolaylık sağlıyor. Benzer birçok yazılım var aslında ve Adobe Dreamweaver yazılımından daha az kaynak tüketen. Ama ne bileyim, alışmışım diyebilirim. Çünkü 4. serisinden beri Adobe Dreamweaver kullanıyorum.

Asıl kolaylık ise birden fazla site kodlarken. Kodlama yaptığınız web sitelerini tanımlayabiliyor ve bunlar arasında hızlıca geçişler yapabiliyorsunuz. Daha da ileri seviye düşünürsek, FTP yazılımına gerek kalmadan, direkt FTP dizininizdeki dosyaları da düzenleyebiliyorsunuz. Dosyada değişiklik yapıp, kaydedince, direkt FTP dizininizdeki dosyaya kaydediliyor. Böylece, ayrıca FTP yazılımları ile uğraşmıyorsunuz. Ancak bu özelliği kullanmıyorum.

Adobe Fireworks

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Adobe Fireworks

Tasarım yapmıyorum, ancak resim dosyaları üzerinde düzenlemeler yapmam gerekebiliyor. Böyle durumlar için ilk başvuracağım yazılım daima Adobe Fireworks oluyor. Kullanım olarak Adobe Photoshop yazılımına göre daha rahat geliyor bana.

Xampp ve Vertrigo

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Xampp ve Vertrigo

Yerel sunucu tercihim bu iki yazılım arasında değişiyor. Xampp yazılımına göre daha az yer kaplıyor Vertrigo. Ancak Xampp kendi bünyesinde birçok PHP eklentisini içeriyor, o nedenle bazen Xampp yazılımına dönüş yapıyorum.

IETester

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: IETester

Web sayfaların XHTML kodlarını IETester yazılımı ile Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 ve Internet Explorer 8 BETA 2 üzerinde test ediyorum. Ve her test sonrasında Internet Explorer tarayıcısının ne kadar problemli olduğunu tekrar ve tekrar anlıyorum :D

SmartFTP

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: SmartFTP

FTP dizinlerine erişimlerde ve dosya işlemlerimde SmartFTP yazılımını tercih ediyorum. Aynı anda birden fazla web sitesinin FTP dizinine bağlanabilmesi ve yerel klasörleriniz üzerinden dosya transferine izin vermesi, yazılımın başlıca artıları olarak görüyorum.

Color Cop

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Color Cop

Internet üzerinde dolanırken bazı web sitelerinde seçilen renkler çok hoşuma gidiyor. Onların renk kodlarını bulmak için Color Cop kullanıyorum. Ufak boyutuna karşın, çok faydalı buluyorum.

Notepad2

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Notepad2

Not defteri yerine Notepad2 kullanıyorum. Küçük boyutlu bir yazılım ve programlama kodlarını renklendirebiliyor. Ufak tefek kod işlerinde Adobe Dreamweaver yazılımını açmak yerine, hemen Notepad2 ile dosyayı düzenliyorum.

Sıra Mim yollamaya geldi

Ben ise Cem ve Hamdi‘ye iletiyorum mim hakkımı :)

Bu yazı 14 Kasım 2008, 19:50 tarihinde yazılmış olup bu zamana kadar 542 kez görüntülenmiştir

Bu yazı 7 adet yorum almıştır ve bunların tamamı görüntülenmektedir.

#7 – 21 Aralık 2008 , 17:54

Vay be! Dmry ile kullandığımız ortak programlar varmış :P

  • Yorumlar: 1
  • İlk Yorum:
    21 Ara. 2008
#6 – 18 Aralık 2008 , 16:31

Notepad da kullanışlıdır.Notepad2 ye alternatiftir.

saygılar

  • Yorumlar: 1
  • İlk Yorum:
    18 Ara. 2008
#5 – 14 Aralık 2008 , 14:36

engin

IE8, Firefox, Opera, IETester, EditPlus, CuteFTP, PhotoShop / ImageReady CS2, IIS 5, 6, ASP

  • Yorumlar: 2
  • İlk Yorum:
    14 Ara. 2008
#4 – 17 Kasım 2008 , 01:23

Cem

ColorCop arada biraz sırıtmış 8-O

  • Yorumlar: 38
  • İlk Yorum:
    05 Ağu. 2006
#3 – 15 Kasım 2008 , 14:42

Tuğca Eker

Ftp programı olarak Filezilla, Renk yakalama için Colorzilla’yı kullanıyorum. Kod editörü olarak ufak işlerde Notepad , genelde Dreamweaver kullanıyorum.
Fireworks’un ise CS4′ünü denemedim açıkçası. :D Denemek lazım. Hemen indiriyorum…

  • Yorumlar: 20
  • İlk Yorum:
    26 Ara. 2007
#2 – 15 Kasım 2008 , 10:23

Benim ftp programı favorim filezilla. :cool:

  • Yorumlar: 7
  • İlk Yorum:
    24 Kas. 2007
#1 – 14 Kasım 2008 , 19:52

Teşekkür ederim Hakan, güzel bir yazı olmuş eline sağlık. Böylelikle senin de programlarını öğrenmiş olduk :)

  • Yorumlar: 12
  • İlk Yorum:
    23 Mar. 2007
YAZIYI BEĞENDİN Mİ?

Yazını çok beğendim. Yeni yazılarının e-posta adresime gelmesini istiyorum :)

Haberler RSS Yorumlar RSS

© 2009 Tüm hakları dmRy.net'e aittir.
Kullanım şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala-yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.