Ana Sayfa
 
Haberler
İnceleme
Ön İnceleme
Tam Çözüm
Hileler
Makaleler
Zoom
Donanım/Teknoloji
         Görüntüler        Arena        Sizden Gelenler        Röportaj        Forum        Flash Oyunlar Üye Ol!  Üye Girişi   
 
Üye Girişi Yapmak İçin Tıklayın!
Crysis  (PC) İnceleme
Hasan Uğur Nayır 15.11.2007


Crytek'ten beklenen bomba sonunda geldi, işte "Crysis"




Bazı zamanlar yeni bir firma ortaya çıkar. Sadece tek bir oyun yapar ve kasırga gibi eser. Bunu 2004 senesinde Crytek, Far Cry ile yapmayı başarmıştı. 3 Türk kardeşin başında bulunduğu Crytek, bazılarınca Half-Life’tan beridir en iyi FPS olduğu söylenen Far Cry’ı oyun dünyasına kazandırdı. Oyun; gerek aksiyonu, gerekse sesleri, grafikleri, fizik etkileşimi ve maceranın geçtiği tropikal adayla oldukça ilgi çekmişti. Özellikle CryEngine’nın başarısı taktire şayandı. Ayrıca editör sayesinde oyun üstünde farklı modlar yapmak, harita tasarlamak ayrı bir artıydı. Sadece teknik yönden ve Singleplayer olarak değil; Multiplayer olarak da başarılı bir oyundu. Hatta Multiplayer’da editör yardımıyla yapılan farklı haritalarda oynanabiliyordu. Aradan geçen zaman içinde Crytek, CryEngine 2’yi duyurdu ve motorla yapılan demoları gösterdi. Sonunda bombayı patlatmıştı yani Crysis’i.

Tropik adanın havası bambaşka

Crysis, Crysis bu isim duyurulduğu zamandan beridir oyun dünyasındaki gündemi oldukça meşgul etti. Özellikle Directx 10 desteği ve mükemmel grafikleriyle ağız sulandırıyordu. Yayınlanan videolar, ekran görüntüleri oldukça iştah kabartmıştı. Birçok insan oyun hakkında forumlarda sayfalarca yazdı, çizdi. Kimine göre oyun kötü olacak derken, bazıları devrim yapacak dedi. Fakat Crysis sadece grafikleri ve teknik yapısıyla değil, özellikle Türk oyuncular için Türkçe dil desteğiyle çok daha önemli bir konumdaydı. Yerli kardeşler, EA Games’e karşın her şeyin sorumluluğunu üstlenerek Türkçe desteğini oyuna koydu. Artık saadete gelip; lafı fazla uzatmadan Crysis’in içine dalalım.

Klasik bir üslupla başlamayacağım. Bunun yerine ilk olarak oyunun en çok dikkat çeken noktalarına, en çok üzerinde durulan kısımlara ilk olarak yer vereceğim. Demin bahsettiğim gibi oyunda Türkçe seslendirmeler ve Türkçe desteği olacaktı. Evet, yıllardır hep İngilizce olarak izlediğimiz konuşmalar ve seslendirmeler artık Türkçe. Türkçe seslendirmeleri profesyonel ses sanatçıları ve ünlü isimler yapmış durumdaki; İpek Tuzcuoğlu, Dolunay Soysert, Ziya Kükürt gibi ünlü ve usta isimleri seslendirenler arasında görebiliyoruz. Oyun çıkmadan önce bazı kişiler tarafından Türkçe seslendirmelerin, İngilizceden direk Türkçe’ye çevrileceğini söylüyordu. İngilizce kalıpların ve kelimelerin karşılıklarının olup, öz bir seslendirme olmayacağı görüşü vardı. Ancak oyunda böyle bir şeyin olmadığını görebilirsiniz. Seslendirmelerde edilen küfürler bile Türkçe’ye özgü. Ayrıca usta isimlerin seslendirmeyi yapmasından dolayı, herhangi bir olay karşısında ses tonunun tepkisi bile o anki duruma göre değişiyor. Oldukça başarılı ve mükemmel olmuş. Crytek’i ve Yerli kardeşleri bu konuda ayakta alkışlıyorum. Yerli kardeşler zaten Türkçe olacağı konusunda söz vermişti ve bunu da mükemmel bir şekilde başarmışlar. Oyunda sadece Türkçe seslendirmeler değil, ayrıca harika ses efektleri yer alıyor. Patlamalar, kurşunun bir yerden sekmesi, her silahın farklı bir sese sahip olması, müziklerle beraber Crysis ses konusunda harika bir ziyafet sunuyor. Eğer ses sisteminiz de iyiyse tadında yenmeyecek.

Diğer önemli bir nokta oyundaki grafiklerdi. Crysis’i şuanda piyasadaki en iyi grafiklere sahip oyun olarak ilan ediyorum. CryEngine 2 mükemmel bir iş çıkartmış. Kaplamalardan, modellemelere, patlamalara, ışık ve gölge oyunlarına kadar resmen görsel bir şölen izliyorsunuz. Özellikle oyunda ilerlediğiniz zaman bazı yerler oldukça gerçekçi. Açık alanlar mükemmel bir şekilde motor tarafından çiziliyor ve oldukça doğal gözüküyor. Adanın tropikal havası oyunda çok iyi bir şekilde sunulabiliyor. Şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne. CryEngine 2 gerçekten mükemmel bir iş çıkartıyor, ancak bunun ağır bir bedeli var diyebilirim. Crysis’teki grafikleri en düşüğe alarak makul bir FPS seviyesinde oynanabiliyor.

      Sonraki Sayfa »

türü
Aksiyon

yapımcı
Crytek Studios

yayıncı
EA Games

çoklu oyuncu
Var

pc incelemeleri için kullanılan test sistemimiz

İşlemci:AMD Phenom Triple Core 8750 Am2+ 2.4Ghz 3.5Mb 65Nm 95W 3600Mhz tray
Ekran Kartı: Palit Ati Radeon HD +870 X2 Crossfire
Anakart: MSI K9A2 Platinum
Ram: OCZ Flex XLC PC2-6400 800 Mhz 1Gb X 2
Sabit Disk: Seagate 2X1 Tb
Monitör: BenQ X2200W LCD
Güç Kaynağı: Tagan TG 600-U35 600W
Kasa: Asus Vento
Soğutma: Thermaltake Big Typhoon Cooler





Genel : 97
Grafik : 100
Ses : 97
Oynanabilirlik : 95




Mükemmel grafikler, Türkçe seslendirme, harika aksiyon, fizik etkileşim, mod imkanı, Multiplayer


Hikaye son buluyor ve biraz kısa sürüyor, yapay zekadaki sorunlar, Team Deathmatch yok, sistem ihtiyacı ve şuanki çoğu işlemci-ekran kartını rafa kaldırabilir

 
Künye | Reklam | Gizlilik Prensipleri | Team One! | Hataları Bildirin | Üye Ol
Teknoloji Haberleri, Sinema, Beyaz Perde, Türkiye, Tavla, King, Okey, Batak, Web Hosting, Oyunlar – Oyun Oyna, >ingilizce
  Bir Derinev Tasarımı!