Suudi Arabistan Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı artık ne yapacağını şaşırdı. Bu mahkemenin yaptıklarını reklam peşinde koşan ünlüler bile yapmıyor. Türk dizisi Gümüş’ün rekorlar kırdığı Suudi Arabistan’da yabancı dizilerin çok sevilmesi mahkemeyi çileden çıkardı ve büyük bir karar aldı. Aldığı karar ne insanlığa ne de İslam dinine uyuyor ama Suudi Arabistan’da mahkemenin dediği oluyor.

Suudi Arabistan Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı Şeyh Salih El Lihedan’a göre uydu yayınlarında sapıkça öğeler bulunuyor ve insanların ahlakı bozuluyor.

79 yaşındaki El Lihedan bir radyoda açıkladığı fetvasında, uydu kanallarının “binlerce insanın sapıklaşmasının nedeni olduğunu” ileri sürdü.

Türk dizilerinin Arap ülkelerinde yoğun ilgi görmesi bu ülkedeki din adamlarını çileden çıkarıyor. Son olarak Suudi Arabistan Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı, uydu televizyon sahiplerinin öldürülmesinin caiz olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı Şeyh Salih El Lihedan, “ahlak dışı yayınlar yapmakla” suçladığı uydu televizyon kanallarının sahiplerini öldürmenin caiz olduğunu öne sürdü.

El Lihedan’ın açıklamasına karşın, Suudi prenslerinin ve iş adamlarının çeşitli ülkelerden yayın yapan, dünyaca tanınmış uydu televizyon kanalları bulunuyor.

Suudi Arabistan Başmüftüsü Suudi Arabistan’da her gün yaklaşık 3 milyon kişinin izlediği “Ihlamurlar Altında” ve “Gümüş” dizisinin yayınlanmasına karşı çıktığını söylemiş ve ülkede bazı olaylar meydana gelmişti.

Özellikle Gümüş dizisinin Arabistan’da birçok boşanma davasının sebebi olduğu ileri sürülmüştü.

Şeriatın neler yaptığını artık cinayeti bile İslam dinine soktuğunu görüp rejimimizin önemini bilmemiz gerekliliğini anlıyoruz . Bütün İslam dünyasının aslında bu madaralığa birleşip bir tepki vermesi gerekli çünkü dünya gözünde İslam dini de böyle fetvalar yüzünden yanlış yorumlanıyor …

Bu eleştiri bugün 2 , toplamda 330 kişi tarafından okundu ...